Over de kleding

Is de kleding eerlijk gemaakt?

Ja. Wij kopen de kleding direct in bij kleine (familie) ateliers in Thailand onder goede werkomstandigheden en tegen een eerlijke prijs. Hierdoor ontstaat een kleine kringloop economie zonder groothandel als tussenpersoon.

Van welke materialen is de kleding gemaakt?

De kleding die Tijdloos verkoopt is gemaakt van natuurproduct. Dit kan katoen of viscose zijn. Katoen is gemaakt van de witte balletjes van de katoenplant. Van de cellulose (de houtsnippers en restjes katoenpluis) wordt viscose gemaakt.

Hoe werken de maten van de kleding? 

Voor de meeste kleding geldt: one size fits most. Hiermee wordt bedoeld dat de kleding niet afhangt van een specifiek maatlabel. Vele mensen passen in de kleding. Per artikel staat aangegeven wat de lengte, minimale taillewijdte en maximale taillewijdte is.

Wanneer het product wel een maat heeft staat er per product aangegeven wat de bijbehorende lengte, minimale taillewijdte en maximale taillewijdte is per maatvoering.

Hoe meet je je taillewijdte?

Je taillewijdte meet je door een meetlint om je taille te doen. Hieruit komt een bepaalde hoeveelheid centimeter. Dit is je taillewijdte. Zit jouw wijdte tussen het minimale en het maximale getal in, dan pas jij het kledingstuk. 

Heb je geen meetlint?

Een oplossing voor het ontbreken van een meetlint is simpel. Pak een riem of touwtje en houd deze om je middel. Meet daarna met een liniaal of rolmaat de riem of touw.

Wat zijn de wasvoorschriften?

In elk artikel is een was label te vinden. Dit zijn de richtlijnen voor het wassen. Door onze jaren lange ervaring met deze kleding zijn er aanraders die niet vermeldt zijn op deze labels.

- Wij raden aan de kleding niet te warm te wassen (maximaal 40 graden).

- Verder raden wij aan de kleding de eerste keer met de hand te wassen. Dit moet aangezien sommige items afgeven. Wanneer de kleding niet afgeeft kan het in het vervolg in de machine gewassen worden. Geeft de kleding af, dan moet dit item altijd met de hand gewassen worden totdat het niet meer afgeeft. 

- Wij raden aan de kleding niet/nauwelijks te centrifugeren. Dit kan namelijk voor kreukels zorgen. Wanneer je de kleding nat ophangt en laat drogen zullen de kreukels er niet of nauwelijks zijn.

Geeft de kleding niet af?

- De kleding kan gewassen worden in de wasmachine, echter houdt een handwas de kleding langer mooi.

Geeft het item wel af?

- Wanneer het kledingstuk afgeeft komt er verf uit het kledingstuk. Deze verf kan sneller aan de stof hechten door het kledingstuk te wassen met water en azijn. Ook is azijn goed voor het kleurbehoud van je kleding. Voeg een scheutje toe tijdens het wassen. Gebruik tegelijkertijd ook wasmiddel. 

- Laat het kledingstuk niet weken in water. Wanneer er verf uit de stof komt kunnen lichtere delen in een stof/print opnieuw geverfd worden door het lang weken in een bak met water en afgegeven verf.

Kan de kleding gedragen worden tijdens de zwangerschap?

Ja. Het materiaal en de losse modellen zorgen ervoor dat de kleding verkoelend is tijdens de zwangerschap. Wel moet er op de maatvoering gelet worden . 

Broeken

Veel broeken hanteren het one size fits most principe. Hierdoor passen verschillende taillewijdtes in dit model. De broeken groeien dan mee met de buik. 

Voor de broeken raden wij  ook aan om te kijken naar de band. Van verschillende kopers weten wij dat een brede band fijn gedragen wordt op de buik tijdens de zwangerschap.